Wooncentrum ‘t Poorthuis

’t Poorthuis is een wooncentrum waar de balans tussen persoonlijke ontwikkeling en begeleiding nauwgezet gerespecteerd wordt. 8 volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking wonen hier samen, pal in het centrum van Borgloon. Zelfstandig als het kan, met professionele hulp als het moet. Onze begeleiders zijn coaches die de bewoners niet alleen op het juiste pad zetten, maar hen ook begeleiden in de loop van hun levensreis.

 

Doelgroep

 

- Volwassenen met een lichte tot matige mentale beperking

- De maximumcapaciteit bedraagt 8 personen, die samen één leefgroep vormen

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van spannende en ontspannende activiteiten. Een greep uit ons aanbod: een café, restaurant of bioscoop bezoeken, een culturele voorstelling meepikken of een plons wagen in het zwembad. Ook deelnemen aan activiteiten in de buurt of boodschappen doen in de plaatselijke handelszaken behoort tot de mogelijkheden.

 

Begeleiding

 

Zelfstandig als het kan, met professionele hulp als het moet, dat is ons motto. Wij scheppen een kader waarbinnen de cliënt zich kan ontplooien, geheel naar eigen mogelijkheden. De begeleiders van ’t Poorthuis fungeren als coach: zij geven de juiste richting aan en sturen verbaal bij waar nodig.

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, was plooien,...) in goede banen te leiden, is er verbale begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. 

Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Ook 's nachts is er permanentie ter plekke om in te grijpen wanneer nodig. 

 

Infrastructuur

 

De bewoners beschikken over een individuele kamer of studio, al dan niet met douche, waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Wie nood heeft aan gezelschap kan altijd terecht in de gemeenschappelijke leefruimte, bijvoorbeeld om gezellig samen te eten.

 

Film 't Poorthuis

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum ’t Poorthuis

Tongersestraat 26

3840 Borgloon

Tel: 012 21 47 14

Clustermanager: Joeri Adams