Update Coronamaatregelen

Gezien de recente heropflakkering van de coronacijfers, moeten we binnen Intesa onze maatregelen aanpassen.

Intesa gaat, net als de overheid, ook werken met kleurencodes: fase groen (geen risico), fase geel, fase oranje en fase rood (groot risico).

Vanaf 1 augustus gaan we binnen Intesa naar code oranje.

 

Wat houdt dit concreet in voor onze bewoners en hun netwerk:

 

  1. Indien een cliënt in het buitenland is geweest, dient hij/zij ofwel een attest van negatieve testing voor te leggen of past hij/zij zelf een quarantaine van 14 dagen toe vooraleer opstart in een werking van Intesa.
  2. De dagwerking zal open blijven voor externen (noodopvang). Ook vervoer blijven we aanbieden voor hen die geen alternatief hebben.
  3. Er kunnen geen aanvullende activiteiten meer plaatsvinden voor alle cliënten. Dit wil zeggen: geen uitstapjes meer, niet meer naar de winkel, geen terrasje meer maken, niet op café, geen cinema-bezoek,… .
  4. Begeleid werken en de zorgboer kunnen niet meer gecombineerd worden met dag- en/of woonondersteuning.
  5. Bezoek kan op afspraak, 1x in de week plaatsvinden in de voorziene bezoekersruimte of buiten (kan evengoed een wandeling zijn – mits goedkeuring van clustermanager/staf of pedagoge). Het bezoek is beperkt tot de contextpersonen (bv. ouders, broers/zussen,…). Mondmaskers en social distancing zijn verplicht.
  6. De bewoners kunnen 1x per week thuis op bezoek gaan voor max. 3u. Eveneens zijn er vaste momenten (1x per maand) om eventueel een periode/weekend/dag naar huis te gaan. Dit is telkens in overleg met de clustermanager/staf. De quarantaine van 7 dagen na terugkeer in de woonvorm blijft gelden.
  7. Kapper, pedicure en andere niet-essentiële diensten worden uitgesteld.