Wooncentrum Nieuwland

In dit wooncentrum verblijven er 9 volwassenen met een mentale beperking. Onze bewoners zijn vertrouwde gezichten in het straatbeeld. Nieuwland is voor hen meer dan een huis, het is een echte thuis.

 

Doelgroep

 

- Volwassenen met een licht tot ernstige mentale beperking

- Eventueel bijkomende beperking: fysiek, gedrag, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 9 personen

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan in één van onze dagcentra.

 

Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van spannende en ontspannende activiteiten. Een greep uit ons aanbod: een café, restaurant of bioscoop bezoeken, een culturele voorstelling meepikken of een plons wagen in het zwembad. Ook deelnemen aan activiteiten in de buurt of boodschappen doen in de plaatselijke handelszaken behoort tot de mogelijkheden.

 

Begeleiding

 

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven: eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… . De begeleiders springen bij waar nodig. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijk tot volledige begeleiding, waarbij bepaalde huishoudelijke taken integraal overgenomen worden.

 

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten.

 

Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Ook ’s nachts is er permanentie ter plekke, om in te grijpen in  dringende gevallen. 

 

Infrastructuur

 

De cliënten hebben een individuele kamer. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen.

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum Nieuwland

Nieuwland 3a

3840 Borgloon

Tel: 012 21 39 84

Clustermanager: An Vanstraelen

Stafmedewerker: Lisa Battello