Wooncentrum Huis 82

Zestien volwassenen met een mentale beperking leven in huis 82 samen onder één dak. Geborgenheid en huiselijkheid, dat zijn de trefwoorden binnen de muren van dit huis. De bewoners kunnen terugvallen op bijkomende zorgverlening, zodat zij zich perfect kunnen inpassen in de omgeving. Dit huis is een echte thuis.

 

 

 

Doelgroep

 

- Volwassenen met een matige tot ernstige mentale beperking

- Meestal bijkomende beperking: lichte gedragsproblemen, fysiek, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 16 personen, die samen in één huis wonen (10 bewoners beneden, 6 bewoners boven)

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. Wie het aankan werkt in de dagwerking, de anderen blijven rustig thuis. Ook deelnemen aan activiteiten in de buurt of boodschappen doen in de plaatselijke handelszaken behoort tot de mogelijkheden. Het doel van de activiteiten is met behulp van toezicht en begeleiding maatschappelijke integratie te realiseren.

 

Begeleiding

 

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven: eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… . De begeleiders springen bij waar nodig. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijke tot volledige begeleiding (sporadisch), waarbij bepaalde huishoudelijke taken integraal overgenomen worden.

 

Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. Ook ’s nachts is er permanentie, om in te grijpen in dringende gevallen. 

 

Infrastructuur

 

De bewoners verblijven in individuele kamers met maximale privacy. Wie nood heeft aan gezelschap kan terecht in de gemeenschappelijke leefruimte, bijvoorbeeld om gezellig samen te eten of te ontspannen. De volledig toegankelijke infrastructuur is uitgerust met moderne technologische hulpmiddelen (hoog-laag-baden, tilliften, automatische deuren, …), wat de zelfredzaamheid stimuleert.

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum Huis 82

Tongersesteenweg 82

3840 Borgloon

Tel: 012 39 04 73 

Clustermanager: Severien Lardaux

Stafmedewerker: An Vanstraelen