Wooncentrum De Meidoorn

De Meidoorn, dat is zorgeloos leven in een huiselijke sfeer. Elke bewoner van de Meidoorn heeft zijn eigen kamer, terwijl een gemeenschappelijke eet- en ontspanningsruimte voor verbondenheid zorgt.  Dankzij aanpassingen op maat slagen de bewoners erin om met hun fysieke beperking zo zelfstandig mogelijk te leven. Altijd een professionele helpende hand in de buurt, 7 dagen op 7, dag en nacht.

 

Doelgroep

 

- Volwassen mannen en vrouwen

- Met een fysieke beperking, al dan niet aangeboren

- Eventueel bijkomende beperking: mentaal, visueel, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 27 personen (verdeeld over 3 leefgroepen)

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. Bewoners kiezen zelf of ze overdag naar een van onze dagcentra gaan of thuis blijven in de Meidoorn. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van ontspannende activiteiten. Een bezoek aan het café, een culturele voorstelling of een activiteit in de buurt? Een gezellig etentje, een spannend bioscoopbezoek of een frisse duik in het zwembad? Wij verrassen onze bewoners graag.

 

Begeleiding

 

De begeleiding van de cliënten is heel intens, zodat zij een comfortabel leven kunnen leiden. De zorg gaat van gedeeltelijke tot volledige fysieke en paramedische (kinesist, ergotherapeut, logopedist, verpleegkundige) begeleiding.

 

Dag en nacht, voor alle taken, is er een helpende hand in de buurt. Dankzij de permanente hulp bij huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien) en de constante administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning gaan onze cliënten zorgeloos door het leven.

 

Infrastructuur

 

De individuele kamers garanderen maximale privacy, terwijl de gemeenschappelijke leefruimtes (eetzaal, ontspanningsruimte, …) net sociaal contact stimuleren. De Meidoorn is volledig toegankelijk en beschikt over alle technologische hulpmiddelen (hoog-laag-baden, tilliften, automatische deuren, oproepsysteem, …).

 

Contactgegevens

 

De Meidoorn

Meidoornlaan 24

3511 Kuringen

tel: 011 28 61 10 

Clustermanager: Hanne Roman

Stafmedewerker: Gert Vranken