Update Coronamaatregelen

Corona maakt al een hele tijd deel uit van ons leven. Al enkele jaren waar we met vallen en opstaan moesten leren hoe om te gaan met zo’n pandemie.

 

Vandaag hebben we gelukkig al wat kennis over verspreidingen, maar nog belangrijker, we zijn met velen gevaccineerd. Bij Intesa halen we een vaccinatiegraad van 100% voor onze bewoners en cliënten dagwerking en 99% voor personeel. Dit zijn goede cijfers waar we heel fier op zijn. Die cijfers betekenen echter niet dat we de teugels in zijn geheel los kunnen laten. We blijven voorzichtig en passen ons aan volgens de richtlijnen van de overheid.

 

Concreet betekent dit dat we op dit ogenblik weer overschakelen naar een ‘normale’ dagwerking waar zowel bewoners van onze huizen als externen die nog thuis wonen samen kunnen werken, lachen, spelen, leren, … . Tenminste, als iedereen gezond is. Als er symptomen optreden, dan gaan we over tot covidtesten en bij positieve resultaten leidt dit tot geïsoleerde quarantaine.

 

We hopen nooit meer onze hele werking te moeten sluiten, maar gebruik te kunnen maken van beperkte maatregelen indien ze nodig zijn. Het agentschap Zorg en Gezondheid ondersteunt deze werkwijze  en volgt dit ook op indien nodig.

 

Niet alleen kunnen we terug meer activiteiten doen, ook bezoek wordt meer toegelaten. Ook dit verloopt volgens de richtlijnen van de overheid.

 

Heb je algemene vragen ivm onze huizen en/of ateliers, dan kan je terecht bij onze sociale dienst op het nummer 012/ 39 04 60 of op socialedienst@intesa.be. Wil je op bezoek bij een vriend op familielid in een woning, dan neem je best contact op met het betreffende huis.

 

 

In onze huizen respecteren we de geldende preventieve maatregelen zoals het dragen van mondkapjes, ontsmetten van handen, verluchting en afstand houden. Dank je wel om hiermee rekening te houden.