De Brug +2

De Brug +2 wil een thuis zijn voor volwassenen met een mentale beperking. Begeleiding staat in voor het creëren van geborgenheid, structuur en voorspelbaarheid. Op die manier krijgen de bewoners een houvast in het leven, waardoor ze zich zowel persoonlijk als in interactie met anderen goed kunnen voelen..

 

Doelgroep

 

- Volwassen mannen en vrouwen met een licht tot ernstig mentale beperking..

- Eventuele bijkomende beperking: fysiek, ASS, lichte gedragsproblemen, ...

- De maximumcapaciteit bedraagt 7 bewoners.

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. Bewoners kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van activiteiten binnen onze verschillende dagcentra. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van ontspannende activiteiten zowel binnen- als buitenshuis, zoals het spelen van een gezelschapsspel, het kijken van een film, een bezoek aan de plaatselijke horeca of een activiteit in de buurt..

 

Werking

 

De Brug biedt een standvastige structuur, een kader waarbinnen alle bewoners zich ten volle thuis voelen en we een antwoord bieden op elke individuele hulpvraag. De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven: eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan,… . De begeleiders springen bij waar nodig, zonder hierbij de zelfredzaamheid uit het oog te verliezen. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijke begeleiding tot volledige overname. Om de lichte huishoudelijke taken (tafel dekken, afwassen, was plooien, …) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. We geloven er namelijk in dat de juiste aanwijzing een taak aanzienlijk kan verlichten, zonder deze effectief over te nemen. Elke dag is er administratieve, maatschappelijke en sociale ondersteuning, voor bijna alle activiteiten. In geval van medische klachten biedt (para-)medische ondersteuning soelaas. Overdag zijn de begeleiders constant in de buurt, zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Dankzij het oproepsysteem en het wakende oog van de camera kan er kort op de bal gespeeld worden. Ook ’s nachts is er permanentie ter plekke om in te grijpen in dringende gevallen..

 

Infrastructuur

 

De Brug +2 bevindt zich in het centrum van Borgloon, zodat een bezoekje aan de plaatselijke horeca of boodschappen doen in de naburige winkels mogelijk zijn in de vrije tijd. Elke bewoner heeft een individuele kamer met voldoende privacy waar men zich even kan terugtrekken. De kamers grenzen aan de gemeenschappelijke leefruimten, waardoor er voldoende nabijheid door begeleiding is. In die gemeenschappelijke ruimten kunnen de bewoners in groep van een maaltijd genieten of samen ontspannen..

 

Film De Brug

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum De Brug 2

Nieuwland 14b en 14c

3840 Borgloon

tel: 012 20 21 31 

Clustermanager: An Vanstraelen

Stafmedewerker: Lisa Battello