De Brug +1

De Brug +1 wil een thuis zijn voor volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking die stilaan een dagje ouder worden. Geborgenheid en huiselijkheid zijn troef. De bewoners kunnen steeds beroep doen op begeleiding ter ondersteuning voor verschillende levensdomeinen..

 

Doelgroep

 

- Volwassen mannen en vrouwen met een licht tot matige mentale beperking.

- Eventuele bijkomende beperking: fysiek, ASS, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 7 bewoners.

 

Activiteiten

 

Gezien de aard van de beperking zijn de cliënten in deze woning niet in staat om werk te verrichten. Daarom bieden wij 5 dagen op 7 een gestructureerde en gevarieerde dagbesteding aan. Bewoners kiezen zelf of ze overdag naar één van de dagcentra gaan of thuis blijven in Brug +1. Daarnaast genieten onze cliënten ’s avonds en in het weekend van ontspannende activiteiten zowel binnen- als buitenshuis, zoals het spelen van een gezelschapsspel, het kijken van een film, een bezoek aan de plaatselijke horeca of een activiteit in de buurt.

 

Werking

 

De bewoners krijgen verbale en fysieke ondersteuning tijdens het dagelijkse leven; eten, drinken, ontspanning, omkleden, naar het toilet gaan,… De begeleiders springen bij waar nodig. De fysieke begeleiding varieert van gedeeltelijk tot volledige begeleiding en is volledig op maat van de individuele behoeftes van de bewoners. Om de lichte huishoudelijk taken (tafel dekken, afwassen, was plooien,…) in goede banen te leiden, is er verbale en fysieke begeleiding voorzien. De juiste aanwijzing kan een taak aanzienlijk verlichten. Elke dag is er administratieve, maatschappelijk en sociale ondersteuning voor bijna alle activiteiten. In geval van medische problemen is er (para-) medische ondersteuning. Begeleiding is constant in de buurt zodat ze onmiddellijk hulp kunnen bieden waar nodig. Ook ’s nachts is er permanentie ter plekke..

 

Infrastructuur

 

De bewoners beschikken over een individuele kamer waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Wie nood heeft aan gezelschap kan altijd terecht in de gemeenschappelijke leefruimte om bijvoorbeeld gezellig samen te eten. De Brug + 1 is voorzien van een lift en andere moderne technologieën zodat ook mensen die moeilijk te been zijn zich vlot kunnen bewegen. Daarnaast is de Brug gelokaliseerd in het centrum van Borgloon.

 

Film De Brug

 

Contactgegevens

 

Wooncentrum De Brug 1

Nieuwland 14b en 14c

3840 Borgloon

tel: 012 20 21 31 

Clustermanager: An Vanstraelen

Stafmedewerker: Lisa Battello