De Bron en Terlocht

Zo zelfstandig mogelijk leven, dat is de leuze in De Bron en Terlocht. Deze vorm van ‘beschermd wonen’ laat de bewoners toe zelf hun levenspad uit te stippelen, mits beperkte dagdagelijkse hulp van zorgzame begeleiders. Elke inwoner heeft ruime inspraak op alle vlakken.

 

 

 

 

Doelgroep

 

Volwassenen met een mentale, fysieke, visuele of auditieve beperking, al dan niet aangeboren.

 

Activiteiten

 

De bewoners bepalen zelf hoe zij hun dag invullen, met activiteiten binnen of buiten de muren van het huis. Het opzet is alleszins een zo goed mogelijke integratie in de maatschappij.

 

Begeleiding

 

De mate van begeleiding varieert naargelang de zorgvraag van de bewoner. Dagelijks komt een begeleider langs om te ondersteunen. De ondersteuning kan betrekking hebben op: huisvesting/wonen, huishouden, administratie/leren omgaan met geld, gezondheid en hygiëne, dagbesteding, vrijetijdsbesteding,... . Door verbaal bij te sturen vergemakkelijken wij het leven van onze cliënten.

 

Zelfstandig als het kan, met professionele hulp als het moet, dat is ons motto. Wij scheppen een kader waarbinnen de cliënt zich kan ontplooien, geheel naar eigen mogelijkheden.

 

Op de scharniermomenten van de dag (’s ochtends en ’s avonds) staan begeleiders paraat indien nodig. Telefonisch hulp vragen is altijd mogelijk: binnen het kwartier zijn wij ter plaatse. De nachtdienst is altijd standby (binnen de 60 minuten aanwezig) en biedt sporadisch ondersteuning.

 

Infrastructuur

 

De bewoners hebben de keuze uit een individuele kamer of studio, waar ze zich in alle rust kunnen terugtrekken. Wie nood heeft aan gezelschap kan altijd terecht in de gemeenschappelijke leefruimte, bijvoorbeeld om gezellig samen te eten.

 

Contactgegevens

 

De Bron

Tongersesteenweg 78

3840 Borgloon

 

Terlocht

Tongersesteenweg 64b en 64c

3840 Borgloon

 

Tel: 012 39 04 60

Clustermanager: Joeri Adams

Stafmedewerker: Kristien Capiot