Dagcentrum Selko-Art

In het dagcentrum Selko-Art leven onze cliënten zich creatief uit met het vervaardigen van sfeervolle kaarsen, K-lumets (houten aanmaakblokjes) of decoratie in keramiek. Daarnaast biedt Selko-Art ook semi-industrieel werk aan. Iedereen krijgt de kans om talenten en vaardigheden te ontwikkelen naar eigen mogelijkheden, en dat binnen een aangenaam, rustig en positief werkklimaat. Een project op mensenmaat, in de geborgenheid van een ambachtelijk atelier.

 

Doelgroep

 

- Volwassen mannen en vrouwen met een fysieke beperking.

- Eventueel bijkomende beperking: mentale beperking, communicatieproblemen, NAH (niet-aangeboren hersenletsel), visuele beperking, epilepsie, …

- De maximumcapaciteit bedraagt 25 personen.

 

Activiteiten

 

In het ambachtelijk atelier worden kaarsen gemaakt en verpakt. Daarnaast is er een creatief atelier waar kwaliteitsvolle decoratie in keramiek wordt gemaakt en een naai-atelier dat bv. boodschappentassen, slabbetjes enzovoort vervaardigt. Het resultaat is vaak schitterend: pareltjes van handwerk, met liefde gemaakt. Daarnaast worden er ook houten aanmaakblokjes (K-lumets) gemaakt en doen we ook semi-industrieel werk voor bedrijven.

 

Onze cliënten kunnen hun dag aangenaam en zinvol besteden binnen een vaste structuur. Zij krijgen de kans om als volwaardige medewerker een steentje bij te dragen aan de economie. De vrucht van hun werk is immers een kwaliteitsvol eindproduct dat verkocht wordt in de eigen winkel ter plaatse, bij Maak & Smaak, tijdens opendeurdagen of in de webshop.

 

Werking

 

De volledig toegankelijke en aangepaste infrastructuur laat de cliënten toe hun leven zoveel mogelijk in eigen handen te nemen. Maximale zelfredzaamheid, het stimuleren van een positief zelfbeeld, het ontwikkelen van lichamelijke en cognitieve vaardigheden: dat stellen wij voorop.

 

Selko-Art biedt een standvastige structuur, een kader waarbinnen alle cliënten zich ten volle kunnen ontplooien. Indien nodig is er permanente en intensieve ondersteuning tijdens de dagdagelijkse bezigheden zoals eten, drinken, ontspannen, omkleden, naar het toilet gaan, … . Op deze manier bieden we een antwoord op elke individuele hulpvraag..

 

Infrastructuur

 

De infrastructuur is volledig toegankelijk en aangepast aan de noden van de cliënten.

 

Contactgegevens

 

Selko-Art
Steenweg 3.409
3540 Berbroek

Tel: 013 77 20 07

Clustermanager: Ann Putzeys

Stafmedewerker: Karen Campsteyn